Waarom een karpet?

Waarom kiest u voor een karpet?
Een karpet in uw zit- of eethoek straalt warmte en luxe uit. Een karpet is ook geluiddempend.
In tegenstelling tot vaste vloerbedekking kunt u nu het gemak van een harde vloer combineren met de warmte van een tapijt. Een karpet voelt heerlijk warm aan. Dat is ook de reden waarom een karpet zo populair is in de slaapkamer.

Waarom onderhoud van uw karpet van belang is voor de levensduur.
Regelmatig stofzuigen, bepaalt in feite de lange levensduur van uw karpet. Zowel voor het verwijderen van stof en vuil als voor het oprichten van de platgelopen pool is stofzuigen noodzakelijk. Het is verstandig afwisselend in de lengte- en in de breed te stofzuigen. Voor het verwijderen van vlekken is snel handelen essentieel. Om ons aanbod in karpetten en onderhoud verbreden bieden wij u hierbij ook schoonmaak artikelen aan om uw karpet in optimale conditie te houden.

Wij leveren karpetten in allerlei variaties van garens, afmetingen en kleuren van kort geschoren tot hoogpolig, van modern tot klassiek.

Veel gebruikte materialen zijn wol, katoen, zijde en synthetische garens

Ook een karpet uit kamerbreed tapijt (uit onze collectie) laten maken behoort bij ons tot de mogelijkheden.
U kunt dan zelf de maat bepalen en kunt kiezen uit verschillende randafwerkingen (o.a. festonneren, banderen).

Hoe bepaalt u de maat van uw karpet?
U kunt kiezen voor een zogenaamd ‘wooneiland’. Dan staat de zit- of eethoek geheel op het karpet. Bij een karpet onder een eethoek moet het karpet minstens 60 cm. groter zijn dan de ruimte die de tafel in beslag neemt. Dit in verband met de benodigde ruimte voor uw stoelen. Ook kunt u kiezen voor een karpet dat vrij in de ruimte ligt. Het is handig om even met wat open gevouwen kranten of papier het gewenste formaat op de grond uit te leggen. Dat helpt om het juiste formaat te bepalen.
Let er wel op dat standaardmaten goedkoper zijn dan afwijkende maten.

Kijkt u hiervoor bij afwerkingen
Volume karpetten horen ook tot de mogelijkheden, onder deze karpetten komt dan een antislip ondertapijt.

Ook een 100% custom made karpet kunnen wij voor u maken in alle denkbare vormen en kleuren welke wij van uw eigen tekening of foto kunnen omzetten naar een perfect karpet.

Heeft u zelf een stuk tapijt dan maken wij hier voor u een mooie rand aan en u heeft een mooi karpet. Misschien heeft u een merk karpet gezien of in gedachte, wij kunnen u alles leveren tegen de scherpste prijzen! U geeft ons het desbetreffende merk en afmeting door en wij geven u een eerlijke prijs!